Skoči na glavno vsebino

Občinsko atletsko tekmovanje v Pivki za mlajše učence

V ponedeljek, 11. junija 2018, so učenci od 3. do 5. razreda obiskali Pivko, kjer so se udeležili občinskega prvenstva v atletiki. Učenci so se pomerili v mnogoboju (60 m, 600 m, skok v daljino z zaletom, met vorteksa). Tekmovali so po posameznih razredih, ločeno po spolu.

Medaljo so dobili – tako pri učenkah kot pri učencih po razredih – le tisti trije, ki so imeli na koncu največ točk. Točke so zbirali tako, da se je upoštevalo prvih 10 tekmovalcev; prvi je dobil 10 točk, deseti pa 1 točko na vsaki od štirih disciplin.

Naši učenci so se dobro borili in dosegli tudi nekaj zelo dobrih uvrstitev pri posameznih disciplinah. Posebno gre pohvaliti Lucijo Gojić, ki je bila edina učenka naše šole, ki je osvojila zlato medaljo pri učenkah četrtih razredov.

Z učenci 1. in 2. razreda pa smo realizirali športni dan v Košani. Zjutraj smo se najprej sprehodili nato pa smo šli v telovadnico, kjer smo izvajali teke, skok v daljino, met žoge v tarčo … Ob zaključku so učenci igrali še igro med dvema ognjema. Dan je potekal v prijetnem vzdušju, predvsem pa varno in aktivno.

 

Učitelj: Matjaž Kešanski

(Skupno 187 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost