Skoči na glavno vsebino

Petek je nov začetek …

… bi lahko rekli letos. Tudi na naši šoli so mnogi že komaj čakali, da se pouk znova začne. Tudi počitnic se počasi naveličamo, saj pogrešamo svoje sošolce in prijatelje, morda tudi učiteljice in učitelje. September je tudi čas, ko ponovno začne čas teči v ustaljenem ritmu, z načrti in urniki.

Že zjutraj je ravnateljica v jedilnici pozdravila učence od 2. do 9. razreda. Vsem je zaželela sproščen in prijeten začetek šolskega leta. Predstavila je nove učitelje ter povedala nekaj novosti. Nato je sledil pogovor po učilnicah z razredniki.

Za najmlajše – naše prvošolce in njihove starše – pa je bil danes res poseben dan. Prvi vstop v šolo ni kar tako. Naučili se bodo pisati in brati pa tudi računati in kaj raziskovati. V prvem razredu jih je ob zvokih violine in s spodbudnimi besedami pozdravil devetošolec Ian, za ustvarjalen pravljični del pa je poskrbela bivša učenka Mala, ki je s pomočjo gledališča kamišibaj predstavila zgodbo v verzih. Ob koncu so prvošolci celo zaplesali! Naja iz 4. razreda pa je prvošolcem opisala svoj pogled na šolo in prav všeč nam je bilo!

Nato je starše pozdravila še ravnateljica Neva Brce in podžupanja Občine Pivka Majda Godina. Na varnost v prometu in nasploh pa sta nas opozorila Ernest Margon in policist Urban Troha. Skupaj sta tudi prvošolcem podelila odsevne rutke za varno pot v šolo.

Sledilo pa je glavno presenečenje. Svetovalna delavka Lina je v učilnico pripeljala čudovito torto z motivom Lili in Bineta. Kako z veseljem so jo prvošolci pojedli! Starši so medtem izvedeli še nekaj pomembnih podrobnosti in prvošolsko praznovanje se lahko začne. Srečno!

 

(Skupno 300 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost