Skoči na glavno vsebino

Jesenska tržnica 2013 – OPB

To sredo, 23. 10. 2013, se je v prostorih podaljšanega bivanja OŠ Košana odvijala že tradicionalna jesenska tržnica. Priprave na tržnico so v podaljšanem bivanju potekale že kakšen teden, saj so učenci pridno izdelovali denarnice, svoj denar, cenike in urnike.

Vsa pohvala gre tudi staršem, ki so svojim otrokom pomagali pripraviti pester izbor pridelkov in izdelkov, vse to lično zapakirali ter pripeljali v šolo.
Največ je bilo jabolk, krompirja, orehov, kostanjev, korenja, hrušk, tudi rdeče pese, buč, paradižnika, peteršilja, repe, grozdja, dobilo pa se je tudi pehtran, kozje mleko, bučno ikebano, zeleno, marmelado, jabolčni štrudel, sadike roženkravta, sivko, zeliščni čaj, lešnike, šipek, naravna mila, pa še bi lahko naštevali. Kdor je pohitel, je še dobil šipek, lešnike in buče, za zamudnike pa je že vsega zmanjkovalo, saj je bilo povpraševanje večje od ponudbe.
Najbolj iznajdljivi kupci so trgovali po principu blagovne menjave, saj so pridelke “kupovali” kar z bomboni. Učenci pa so bili veseli vsakega kupca, še posebej so se razveselili ravnateljice Neve, učiteljev, nekaterih, najbolj pogumnih, starih mam in mame Irene, ki je vse učence obdarila s sladkimi dobrotami.
V imenu učencev se vsem zahvaljujemo za pomoč pri pripravah in za obisk tržnice, že sedaj pa lepo vabljeni na spomladansko tržnico, ko bomo trgovali s semeni in sadikami, ki jih bomo posadili tudi na šolski vrt.

(Skupno 55 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost