Skoči na glavno vsebino

Požar na šoli – evakuacijska vaja

V četrtek, 24. 10. 2013, smo skupaj z osnovno šolo Košana organizirali evakuacijsko vajo. Okoli 11:00 je zagorelo v kuhinji osnovne šole. Zaposleni so poklicali na številko 112 in nemudoma pričeli z evakuacijo.

Gasilci PGD Košana smo prišli na kraj dogodka in pričeli z gašenjem. Med pripravami gašenja, so zaposleni ugotovili, da manjka učiteljica, ki si je zlomila desno nogo in ostala v jedilnici. Ravnateljica je to sporočila vodji intervencije, kateri je ukazal reševalno akcijo. Gasilca sta vstopila v šolo, ponesrečenko našla, jo naložila na nosila, ter jo prinesla ven. Zunaj ju je čakal reševalec Nujne medicinske pomoči, kateri je nogo imobiliziral. Ves čas se je z njo pogovarjal in opazoval, če se odziva normalno. Prišla je tudi policijska patrulja, katera se je pogovorila z kuharicami in ravnateljico, ter vse skrbno zapisala, da bo kasneje ugotovila, zakaj je prišlo do požara.

Ko so bile vse naloge uspešno opravljene, pa je sledila še predstavitev vozil in njihove opreme (vseh udeležencev), ter prikaz gašenja začetnega požara s pomočjo gasilnega aparata (izvajali so učenci).

Rad bi se zahvalil gasilcem PGD Košana, reševalcu Nujne medicinske pomoči Postojna, policistoma splošne policije Postojna, ter zaposlenim na OŠ Košana, za udeležbo in pomoč pri organizacije evakuacijske vaje.

”NA POMOČ”

Klemen Žumbergar

Podpredsednik PGD Košana

(Skupno 94 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost