Skoči na glavno vsebino

Tek trojk 2014

V soboto, 10. maja 2014, se je 17 učencev naše šole udeležilo že 58. tradicionalne prireditve »Pot ob žici«, ki vsako leto organizira tudi tekmovanje v teku trojk za učence osnovnih šol.

Letos je našo šolo na teku trojk predstavljalo rekordnih 6 trojk. Zaradi poškodbe je zadnji dan odpovedala učenka 9. razreda, zato je bila ena trojka nepopolna in je ostala brez uradnega rezultata, kar pa ne spremeni dejstva, da sta dve punci uspešno pretekli 3000 metrov.

Na pot smo se odpravili z avtobusom. Ob prihodu v Ljubljano nas je pričakalo lepo sončno vreme. Po malici in dvigu štartnih številk smo se z avtobusom odpeljali na štartno mesto, kjer so se učenci preoblekli in uredili za začetek teka. Malce kasneje so se že spoprijemali s progo, ki je vodila proti središču Ljubljane na Kongresni trg, kjer je bil cilj teka. Tako učenci kot učenke so dobro opravili svoje naloge in se po napornih 3 kilometrih na cilju okrepčali s sadjem in odžejali z vodo. Učenci so se najprej dobro spočili ter izmenjavali svoje izkušnje in občutke. Imeli so čas spremljati tudi ostale tekače, ki so se podali na 12,5 km in 29 km dolgo preizkušnjo in počasi prihajali v cilj. Na Kongresenm trgu je bilo zelo živahno, na odru so se dogajale zanimive dejavnosti. Ko so se učenci naveličali, smo se odpravili še na sprehod po mestu, kjer smo si privoščili sladoled ter odšli nasproti avtobusu. Malce po eni uri smo že bili nazaj pred OŠ Košana, kjer smo se poslovili in si zaželeli lep vikend.

Za fante so nastopili: Aljaž Papež, Žan Morel in Matic Fidelj; Martin Polh, Martin Dolgan in Blaž Morel; Tomaž Želko, Luka Glažar in Klemen Brezovnik. Pri dekletih so trojke sestavljale: Sara Sirnik, Veronika Đekanović in Maja Srebot, drugo pa Nika Samsa, Tina Kastelic in Karin Samsa ter učenki Patricija Štemberger in Edina Vikić.

Vsem učencem, ki so se opogumili za tek trojk iskreno čestitamo.

Povezava do uradnih rezultatov: http://remote.timingljubljana.si/pohod/Rezultati.aspx

Učitelj: Matjaž Kešanski

(Skupno 100 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost