Skoči na glavno vsebino

Zaključek bralne značke

V ponedeljek, 13. 6. 2016, je na šoli potekala prijetna prireditev ob zaključku bralne značke. Učenci so se predstavili s petjem, igranjem na ksilofon, klavir in harmonike, recitiranjem in branjem. Mentorice in ravnateljica so povedale nekaj spodbudnih besed, na koncu pa smo se skupaj posladkali.

Devetošolska Karin je prebrala svoje razmišljanje o branju:

“Knjige me spremljajo že odkar sem prvič stopila na ta svet. Vse se je začelo z branjem pravljic in nato sem v prvem razredu že prebirala Harryja Potterja. Vedno, ko berem knjige, odletim v drugačen svet. Proč od skrbi in težav, stavki me ponesejo v svet domišljije. Svoj prvi spis sem napisala v 4. razredu za domačo nalogo. Nikoli nisem vedela, kaj lahko ustvariš s kemikom ter praznim listom papirja. Ustvariš svoj svet, kjer ni meja, na listu je dovoljeno vse in nič ni narobe, niti pravilno. Domišljija lahko ustvari neverjetne stvari. Z besedami lahko narediš karkoli hočeš.

Zame je pisanje ena najpomembnejših stvari v mojem življenju. List papirja bo vedno prisluhnil mojim besedam. Moja čustva na papir izlijem v obliki črk in povedi. Vse, kar napišem, ima v sebi vsaj majhen delček resnice. Vsak spis ima v sebi moje misli in čustva. In ko končam, je vse tiho. V meni ni več skrbi. Vse je na papirju.

In vsak ima vsaj eno stvar, ki ga bo naredila srečnega … ki ga bo ponesla od tega sveta … ki ga bo pomirila. Vsak ima neko stvar, ob kateri se bo počutil varnega. In zame je to pisanje. Vse, kar želim v življenju doseči, je da bi drugim delila pobeg s svojo domišljijo, kakor ga meni druge knjige nudijo že 15 let. Svojega življenja si ne predstavljam brez pisanja in branja. In če je med vami kdo, ki čuti enako kot jaz: primi v roke kemik ali knjigo – piši ali beri. Naj te domišljija popelje kamorkoli tvoje srce želi. Mogoče pa odkriješ svoj razlog za nasmeh.”

Karin Samsa, 9. razred

Osnovna šola Košana

(Skupno 74 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost