V tem šolskem letu smo se veliko naučili in za potrebe projekta tudi pripravili nekaj izdelkov: posneli smo videoposnetek, ki prikazuje varne in nevarne točke za kolesarje ter možne izboljšave, v drugem sklopu pa smo pripravili spletni kviz z orodjem Kahoot, s katerim na zabaven način utrjujemo znanje prometnih pravil. V juniju nameravamo odkolesariti na krajši izlet. Seveda nas prej čaka še opravljanje kolesarskega izpita.

V okviru projekta Varno na kolesu smo se letos udeležili regijske zaključne prireditve, ki je potekala v petek, 20. 4. 2018 na OŠ Dr. Bogomira Magajne v Divači. Vse sodelujoče šole smo bile povabljene na oder, kjer smo prejeli priznanja in praktične nagrade. Strokovna komisija pa je naše delo in izdelke ocenila in odločila, da smo izmed 15 sodelujočih šol na regijskem srečanju dosegli 2. mesto in se tako s prvouvrščenimi – OŠ Prestranek, 24. 5. 2018, odpravljamo na državno prireditev, ki bo potekala v Ljubljani. Za nagrado smo prejeli 200 € donacije.

Poleg simpatične kulturne prireditve pa nas je na šolskem igrišču čakalo kar nekaj zanimivosti: ogledali smo si elemente varnega kolesa, se preizkusili na spretnostnem poligonu, si ogledali opremo in vozilo Policije in se stehtali na prav posebnih tehtnicah, ki pokažejo našo težo ob različnih hitrostih.