Skoči na glavno vsebino

Kulturna dogodivščina

Učenci izbirnega predmeta vzgoja za medije in nadarjeni učenci zadnje triade OŠ Košana so se udeležili dogajanja Šola v kulturi v Ljubljani, ki je potekalo je od srede, 3. 2. 2016, do petka, 5. 2. 2016.

Bila je to prava kulturna dogodivščina, na kateri so s kar največjo žlico zajemali kulturo in pri tem spoznavali sodobno (alternativno) umetnost.

Na kulturno dogodivščino jih je povabil zavod Bunker iz Ljubljane, ki se ukvarja z organizacijo in izvedbo kulturnih prireditev. Ponudili so pester program užitkovanja v sodobni umetnosti. Učenci so si v Bit teatru ogledali sodobno gledališko predstavo Lovci na srečo, ki je na učence napravila največji vtis. Obiskali so tudi galerijo Kapelica in si v Kinodvoru ogledali dokumentarni film Volčja druščina. Doživeli so umetniško središče Metelkova mesto, ki jim ga je zelo približala gospa Nataša – prvoborka izpred 25 let, ko so se zelo zavzemali za opuščene vojaške prostore, da bi se jih dodelilo v uporabo sodobnim slovenskim umetnikom. Velik vtis je na učence napravilo tudi srečanje z dvema sodobnima umetnikoma. V okviru Ment festivala so učenci poslušali petje srbske pevke Ane Ćurčin. Obiskali so tudi Muzej sodobne umetnosti Metelkova in si ogledali razstavo sodobnih slovenskih in tujih likovnih umetnikov. V tamkajšnji delavnici so se preizkusili v izdelavi animacije. Manjkala pa ni niti plesna predstava, ki so si jo za konec ogledali v kulturnem domu Španski borci. Organizatorji so učencem tako približali različne zvrsti iz sodobne umetnosti in pri tem omogočili tudi kulturno doživljanje mesta Ljubljana. Učenci so po vsakem kulturnem dogodku sodelovali v pogovorih ter izražali svoja mnenja in vtise, predvsem pa si ustvarjali različne predstave med sodobno in klasično umetnostjo.

Anita Nedeljkovič Andlovic

 

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost