Skoči na glavno vsebino

Nagrada na natečaju

Tudi v šolskem letu 2017/2018 smo sodelovali na mednarodnem natečaju za najboljšo otroško in mladinsko knjigo. Na OŠ Košana smo naredili štiri knjige na okvirno temo, ki se je glasila: Kakšno veselje!

Letošnja 15. jubilejna tema je opozarjala na pozitivne misli in odnose življenja – na veselje in nasmeh, ki naj se zrcali v umetniškem in literarnem ustvarjanju. Premišljevali smo o bistvu življenja in pozitivnih vidikih vsakdanjika. V vseh štirih knjigah smo obravnavali praznike, prijetne dogodivščine, nepozabne vesele doživljaje in uspehe.

Knjige, ki smo jih napisali in ilustrirali za mednarodni natečaj, smo poslali v mesto Schwanenstadt v Gornji Avstriji. Med počitnicami smo izvedeli, da je knjiga, ki so jo napisali in ilustrirali tretješolci, dobila posebno nagrado žirije. Knjiga ima naslov Rojstni dan človeških ribic. Vsebina pripoveduje o praznovanju prvega rojstnega dne človeških ribic, njihovem razveseljivem srečanju z drugimi živalmi in rastlinami. Poudarjena je veselost življenja ob igranju, skupnem izletu, veselih pripetljajih in srečanjih.

NASLOVI LETOŠNJIH KNJIG:

  1. razred: PRIJAZNE ŽIVALI – vodja projekta Marija Mršnik
  2. razred: NA OBISKU V DOMU ZA OSTARELE ŽIVALI – vodja projekta Marija Mršnik
  3. razred: ROJSTNI DAN ČLOVEŠKIH RIBIC – vodja projekta Cecilija Pavlovič
  4. razred: DRUŽINA V BOŽIČNEM ČASU – vodja projekta Cecilija Pavlovič

POVEZAVA do rezultatov

 

(Skupno 89 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost