Skoči na glavno vsebino

“Prevzem Postojnske jame” z našimi učenci

Spoštovani predstavniki medijev,

naj vas še enkrat spomnimo na  jutrišnji “Prevzem Postojnske jame”. Četrtošolci OŠ Košana so minuli teden poskusno prevzeli vajeti v Postojnski jami, kar lahko vidite tukaj. (https://www.youtube.com/watch?v=4Px6345r9eA)

Več o dogajanju in projektu pa si lahko preberete v nadaljevanju.

Vabimo vas, da se nam v torek 26.9.2017 pridružite na posebnem dogodku v Postojnski jami,

kjer se boste lahko tudi sami prepričali, kako so se otroci vživeli v svoje vloge v podjetju in kako bodo zasedli nekatere ključne položaje v podjetju. Medijem ob tem dogodku omogočamo globlji vpogled in snemanje delovanja podjetja, kjer boste lahko posneli tudi vodnike, strojevodje, kuharje, sobarice in direktorja. Tokrat bo vsak od zaposlenih imel otroški »nadzor«.

Kako je bil videti prvi dan po prevzemu, si lahko ogledate tukaj (https://www.youtube.com/watch?v=4Px6345r9eA)

Ob dogodku bomo spregovorili tudi o novostih iz laboratorija, kjer živijo mladi »zmajčki«, o prisluškovalni sobi in Muzeju prisluškovanja.

Vabimo vas, da nam svoj prihod potrdite z odgovorom na to sporočilo, in sicer danes do 16. ure

 

PROGRAM DOGAJANJA:

8:30 prihod otrok v Park Postojnske jame

8:45 ogled Expa in Vivarija, prisotni bodo tudi »mali vodniki«

10:30 vstop v Postojnsko jamo (del ogleda bo vodil »mali vodnik«)

12:15, hotel Jama: nagovor predsednika upravnega odbora Postojnske jame, Marjana Batagelja,
nagovor ravnateljice OŠ Košana, Neve Brce,
posebna zahvala »malih prevzemnikov«

12:45 kosilo v hotelu Jama (prisotni bodo tudi mali natakarji, kuhar in sobarice)

14:30 odhod otrok iz Parka Postojnske jame

 

PROJEKT:

POSTOJNSKA JAMA V TUJIH ROKAH

Medtem ko je vodstvo Postojnske jame, d.d. sredi prevzema cerkljanske družbe Certa holding, se nam je zgodil tihi prevzem Postojnske jame. Nepričakovano in nenadoma je 9 otrok zasedlo funkcije v celotnem podjetju. Takoj so nastavili svojega direktorja, vodnika po jami, voznika, kuharja, biologa, celo sobarice in tajnega agenta, ki prisluškuje zaposlenim, saj ocenjujejo, da je tradicijo iz prisluškovalne sobe potrebno obnoviti s sodobnimi metodami. Pohani kapniki na jedilniku, komunikacija o jami, ki je večja kot hiša in sadna kupa ob prihodu na delovno mesto, so le nekatere od novosti, ki so jih uvedli novi prevzemniki.

IZOBRAŽEVALNI PROJEKT

Gre za projekt, ki ga je podjetje Postojnska jama zastavilo v sodelovanju s četrtošolci Osnovne šole Košana, ki so lani prejeli mednarodno nagrado za svojo pravljico z naslovom »Rojstni dan človeških ribic«. Navdih zanjo so dobili v naših malih zmajčkih. V Postojnski jami smo zelo pozorni na trud in samoiniciativnost mladih generacij, prav tako pa se dobro zavedamo pomena izobraževanja mladih kadrov in predstavljanja različnih poklicev otrokom že v zgodnjih fazah izobraževanja. S smotrnim in premišljenim izobraževanjem mladih se v prihodnje lahko izognemo krizi kadrov, ki je slovensko turistično panogo prizadela v letošnji sezoni. Obenem je naš namen in vsakodnevni trud pokazati otrokom in javnosti, da je vsak poklic spoštljiv in da je vsak zaposleni pomemben za dobro in utečeno delovanje podjetja, ki pridobiva nazive najboljšega turističnega podjetja ter tudi najboljšega delodajalca v državi.

KO OTROCI PREVZAMEJO VAJETI

V podjetju, kjer zaposlujemo širok spekter kadrov, smo tako nagrajene četrtošolce povabili, da postanejo ambasadorji Postojnske jame, s celodnevnim izletom pa smo nagradili celotno šolo, ki spodbuja takšen razvoj mladih.

 

Vljudno vabljeni!

Postojnska jama d. d.

Marketing, PR

Jamska cesta 30

6230 Postojna

www.postojnska-jama.eu

tel. 05 / 7000 100,

faks: 05 / 7000 113

 

 

 

(Skupno 164 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost