Skoči na glavno vsebino

Humanitarna akcija Drobtinica 2016

V soboto, 8. oktobra 2016, smo skupaj z osnovnimi šolami Antona Globočnika, Miroslava Vilharja, Pivka in Košana obeležili svetovni dan hrane in se kot vsako leto priključili, letos že 16. nacionalni akciji DROBTINICA … MALO JE VELIKO. V sklopu stojnic v nakupovalnih središčih oziroma pred trgovinami, slovensko javnost obveščamo o nezadostni in nepravilni prehrani naših osnovnošolcev ter obenem skupaj s šolskimi pedagogi skušamo pri otrocih vzpodbujati socialni čut, saj tako vidijo, da z majhnimi dejanji lahko skupaj dosežemo veliko in na takšen način pomagamo otrokom iz socialno ogroženih družin.

Na štirih stojnicah, ki so se šibile pod težo domačih dobrot, ki so jih pripravili učenci skupaj s starši ali pa v okviru šolskega pouka ter raznih krožkov, smo tudi letos uspeli zbrati preko 2.000 € prostovoljnih prispevkov, ki bodo v celoti predani v šolske sklade osnovnih šol, ki so sodelovale na stojnicah, in bo namenjen poplačilu toplih obrokov za socialno ogrožene otroke. V akciji je tudi letos sodelovalo veliko število zaposlenih na osnovnih šolah, preko 50
učencev, dijaki in dijakinje SGLŠ Postojna ter mlade in starejše prostovoljke RKS-OZ Postojna-Pivka.

Iskreno se zahvaljujemo VSEM, ki ste na kakršenkoli način pripomogli k izvedbi akcije in oddali svoj prispevek! Malo … Je veliko!

Petra Šajn, sekretarka RKS-OZ Postojna-Pivka

 

drobtinica_2016

 

Vir novice: Pivški list, glasilo Občine Pivka, november 2016

(Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost