Skoči na glavno vsebino

Finale področnega tekmovanja v odbojki

V torek, 9. januarja, so nekateri učenci naše šole odšli na tekmovanje v odbojki v Logatec. Na tekmovanje so se uvrstile šole, ki so zmagale na občinskih tekmovanjih. Ker se šola iz Pivke ni prijavila na tekmovanje, se je tekmovanja lahko udeležila naša šola.  

Vzporedno je potekalo tekmovanje tako za učenke kot tudi za učence letnikov 2009 in mlajše. Pri učenkah je bilo prijavljenih 9 šol, pri učencih pa 6. Učenci so bili razdeljeni v dve skupini. V naši skupini je poleg nas tekmovala tudi OŠ Stari trg pri Ložu ter OŠ Miroslava Vilharja iz Postojne.

Prvo tekmo smo odigrali proti učencem iz OŠ Stari trg. V prvem nizu so naši učenci prikazali zelo dobro igro, saj so bili vseskozi v igri, da bi ta niz tudi dobili. Na koncu jim je zmanjkalo nekaj sreče ter so niz izgubili z 25 : 19. V drugem je bila naša igra tudi na visoki ravni, vendar so učenci iz Starega trga, ki so že vrsto let finalisti tega tekmovanja, na koncu slavili z rezultatom 25 : 16.

Drugo tekmo smo odigrali z učenci iz Postojne. Prvi niz so gladko dobili učenci iz Postojne, medtem so se naši učenci zbrali, pokazali najboljšo igro in dobili drugi niz. Tako so odigrali še odločilni niz, ki se je igral do 15. točke. Naši učenci so se dobro borili in vodili že z 8 : 5, vendar jim je na koncu zmanjkalo nekaj izkušenj in sreče, ter niz izgubili z 15 : 13.

Učenci so tako na koncu dosegli 5. mesto skupaj z OŠ iz Borovnice.

Naj omenim, da so na koncu zmagali učenci iz Logatca, ko so v finalu premagali učence iz Starega trga pri Ložu.

Vsem učencem, ki so nastopili, čestitamo, saj so se kljub temu, da so že kar dolgo brez telovadnice in posledično brez treninga, zelo dobro odrezali in prikazali dobro igro.

Učenci, ki so zastopali našo šolo so: Urban L. Klemen R., Mark T., Mihael I. T., Rok Ž., Nejc J., Žan Ž. in Ian A.

 

učitelj Matjaž Kešanski

(Skupno 120 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost